Saté V
Voedseloverschotten of voedsel dat niet verkocht wordt, zijn onvermijdelijk in het productie- en distributieproces. Ze worden dikwijls vernietigd of weggegooid terwijl ze nog perfect eetbaar zijn. Daarnaast zie je bevolkingsgroepen die geen toegang hebben tot gezonde en betaalbare voeding.

Samen gaan Riso en partners voor een zinvol (her)gebruik van voedseloverschotten en betaalbare gezonde voeding voor iedereen.

Waar staat Saté V voor en wat doen ze?
Saté V. = SAmen TEgen Voedselverspilling

  • Het probleem van voedseloverschotten verbinden we met het maatschappelijk probleem, nl. dat een heleboel mensen geen toegang hebben tot gezonde en betaalbare voeding
  • We bevorderen onderlinge samenwerkingen (professioneel) rond voedseloverschotten
  • We zetten open en laagdrempelige kookateliers of volkskeukens op waar mensen kunnen samenkomen om een maaltijd te bereiden en te nuttigen.
  • We gaan verbindend en lokaal aan de slag gaan met voedseloverschotten.
  • We brengen voedseloverschotten terug in het economisch circuit door ze te verwerken tot iets lekkers

! En voor dat laatste springt Den Travak te hulp !
Wij van Den Travak zijn soeperhelden.
Riso haalt massa's groenten op bij de veiling en voorkomt zo dat deze op de afvalberg belanden. Ze brengen de groenten naar ons, wij maken er heerlijke soepen en sauzen van en Saté V verkoopt ze weer verder in de Sociale kruidenier, zodat ook mensen met minder centen gezonde voeding kunnen kopen.

Samen met Riso en enkele andere partners wordt een nieuw label opgestart dat als keurmerk kan dienen voor voedsel dat bereid werd met geredde groentjes: ROBIN FOOD. Wordt gegarandeerd vervolgd! Volg hun facebookpagina voor regelmatige updates.